JBL Charge 4 Bluetooth speaker review

JBL Charge 4 review

JBL Charge 4 Bluetooth speaker review

De draadloze bluetooth speakers van JBL zijn ontzettend populair bij jongeren en muziekliefhebbers. De reden hiervoor is dat het elektronicamerk JBL veel aandacht besteed aan de kwaliteit / prijs verhouding. Met de Charge 4 bluetooth speaker heeft JBL weer een goudmijn in handen. Hoe goed is deze JBL Charge 4 en wat is onze ervaring met de draadloze luidspreker? Je leest het in deze JBL Charge 4 review!

Wat kost de JBL Charge 4?

De JBL Charge 4 is bij verschillende aanbieders te koop en in talloze kleuren verkrijgbaar. De kosten voor de JBL Charge 4 zijn verschillend per aanbieder, maar de Coolblue prijs van €110,- is uitstekend te noemen. De prijs / kwaliteit verhouding van deze draagbare bluetooth speaker van JBL kunnen we bestempelen als zeer goed.

De JBL Charge 4 is in talloze kleuren verkrijgbaar bij Coolblue.

€110,-

 • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
 • 2 jaar garantie op je bluetooth speaker
 • Gratis binnen 30 dagen te retourneren

De pluspunten van de JBL Charge 4 bluetooth speaker

 • 20 uur batterijduur (wanneer volledig opgeladen), binnen vier uur volledig opgeladen
 • Vermogen van 30 Watt
 • Eenvoudige en snelle verbinding via bluetooth
 • Ook te gebruiken als Powerbank voor het opladen van je smartphone
 • IPX7 certificering: Stof- en spatwaterdicht tot 1 meter diep voor een half uur
 • Koppel tot 100 JBL Connect+ speakers met elkaar
 • Verbind twee smartphones tegelijk met de speaker
 • Zowel verticaal als horizontaal neer te zetten
 • Twee passieve radiatoren voor een krachtige bass
 • Aux-ingang (3,5 mm. mini jack)
JBL charge 4 bluetooth speaker review

Lange batterijduur

Bij het maken van deze review van de JBL Charge 4 vonden we vooral de batterijduur een groot pluspunt. De bluetooth speaker is ontzettend lang te gebruiken zonder dat je deze steeds moet opladen. Voor een dagje naar het strand is dit ideaal.

Bluetooth-functie

Je koopt deze draagbare luidspreker waarschijnlijk vanwege de bluetooth-functie. Toch is het ontzettend handig dat er nog een aparte AUX-ingang beschikbaar is voor het afspelen van muziek. De bluetooth-functie werkt overigens uitstekend. Een enkele druk op de bluetooth-knop zorgt ervoor dat je de JBL Charge 4 kan verbinden met je smartphone of andere apparaten. Daarnaast kan je ook nog een tweede speaker via bluetooth verbinden met deze JBL Charge 4.

Gebruiksvriendelijke bediening

Er is door JBL veel aandacht besteed aan de bediening van de Charge 4. Met enkele simpele knoppen is het volume aan te passen, zet je de bluetooth speaker aan of uit en kan je de bluetooth-verbinding activeren. Onze ervaring met de JBL Charge 4 is erg prettig en we kunnen je garanderen dat de bediening voor iedere gebruiker als prettig kan worden ervaren. Er zijn slechts zes knoppen op het apparaat aanwezing, namelijk:

Verbindingssymbool om meerdere speakers te koppelen
+ knop voor het verhogen van het volume
knop voor het verlagen van het volume
Bluetooth knop om de verbinding te (de)activeren
Play knop om muziek te starten of pauzeren

De JBL Charge 4 is in talloze kleuren verkrijgbaar bij Coolblue.

€110,-

 • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
 • 2 jaar garantie op je bluetooth speaker
 • Gratis binnen 30 dagen te retourneren

Geluidskwaliteit

De voorganger van dit model was de Charge 3 en was één van de best verkochten bluetooth speakers ter wereld. Dit kwam door het compacte design van de draagbare speaker en de ontzettend goede geluidskwaliteit. Diepe bassen waren heel erg goed en hoge tonen kwamen prima uit het compacte model. De JBL Charge 4 is naar onze ervaring een prettige opvolging van de Charge 3. Het geluid is JBL-waardig en is uitstekend voor de prijsklasse van het model.

Bij een verticale plaatsing van de bluetooth speaker levert de JBL Charge 4 een 360 graden sound. Bij horizontale plaatsing wordt dit deels ontnomen door de rubberen ‘zool’ waar je deze op plaatst. In de horizontale stand komt het bass geluid wel beter tot zijn recht. Bij het maken van deze JBL Charge 4 review vonden we ook dat er een zeer diep en vol bass geluid uit de bluetooth speaker te horen was.

Waterdichte bluetooth speaker

Een belangrijk kenmerk van de JBL Charge 4 bluetooth speaker is dat deze IPX7 gecertificeerd is. Dat wil zeggen dat deze draagbare speaker gedeeltelijk waterdicht is, namelijk dompeldicht of spatwaterdicht. Tot een diepte van maximaal 1 meter is deze luidspreker van JBL redelijk waterdicht tot maximaal 30 minuten. We raden echter altijd aan om de luidspreker niet mee in het water te nemen. Dat is ook niet iets wat wij in deze JBL Charge 4 review getest hebben.

Het afspoelen van vuil en zand moet prima kunnen zonder de speaker te beschadigen. Spoel dit onder de kraan van de JBL Charge 4 af en geniet daarna direct weer van je favoriete muziek.

Verbind meer speakers met JBL Connect+

Zoals eerder in deze review aangegeven beschikt de JBL Charge 4 over een knop in de vorm van een verbindingssymbool. Deze knop kan gebruikt worden om meerdere bluetooth speakers uit de JBL-reeks te koppelen. Je kan dus meerdere luidsprekers koppelen en je muziek synchroon luisteren door heel het huis. Dit is bijvoorbeeld heel erg handig wanneer je een feestje hebt. In de App van JBL kan je de gekoppelde speakers individueel beheren en de volledige controle van de muziek overnemen.

De minpunten van de JBL Charge 4

 • Niet mogelijk om de speaker via NFC met je smartphone te verbinden
 • Geen equalizer in de app
 • Passieve radiatoren aan de zijkant zijn niet beschermd met grill
 • Geen haak of ring om de speaker aan te bevestigen

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve bluetooth speaker die tegen een stootje kan is de Charge 4 van JBL een uitstekende keuze. Deze review kunnen we afsluiten met de conclusie dat de JBL Charge 4 beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit en ontzettend prettige gebruiksvriendelijkheid. De Charge 4 is echt een verbetering van de Charge 3, die ook al indruk maakte.

Maak van je huis een feestje door meerdere JBL speakers te koppelen middels JBL Connect+. Geniet van diepe bassen en hoge tonen met deze spatwaterdichte bluetooth luidspreker van JBL!

De JBL Charge 4 is in talloze kleuren verkrijgbaar bij Coolblue.

€110,-

 • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
 • 2 jaar garantie op je bluetooth speaker
 • Gratis binnen 30 dagen te retourneren

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *