Pioneer DDJ-SB2 Controller review

Pioneer DDJ-SB2 Controller review

Pioneer DDJ-SB2 Controller review

Op zoek naar een betaalbare DJ-controller van goede kwaliteit? De Pioneer DDJ-SB2 Controller is misschien wel één van de beste instapmodellen op het gebied van DJ-controllers ooit gemaakt. Of toch niet? Wil je weten of de Pioneer DDJ-SB2 Controller echt voldoet aan de hoge verwachtingen? Lees dan hier de Pioneer DDJ-SB2 Controller review en kom erachter wat onze ervaring met deze controller is.

De eerste indruk

De DDJ-SB2 van Pioneer beschikt over een 4-decks – 2 kanaals mixer en is voorzien van een 3,5 mm minijack, 6,3 mm jack, USB-poort en RCA output. Via de meegeleverde USB-kabel wordt de DDJ-SB2 controller voorzien van stroom. Er is dus geen lange adapter of kabel nodig voor de stroomvoorziening. Dit maakt het erg prettig om de Pioneer DDJ-SB2 controller mee te nemen naar de volgende gig.

De Pioneer DDJ-SB2 maakt gebruik van de Serato DJ software waarvan een intro wordt meegeleverd bij de bestelling. Met een update is de software dan de eerste twee weken gratis te gebruiken alvorens je voor de Serato DJ gaat betalen. Je kan deze DJ software dus eerst uittesten voordat je overgaat tot een betaalde versie. We kunnen de betaalde versie echter wel degelijk aanraden.

Een andere optie van software die je kan gebruiken is de Rekordbox DJ software van Pioneer. Onze ervaring met het Serato DJ programma is echter beter dan het Rekordbox DJ systeem.

De Pioneer DDJ-SB2 Controller kopen na deze review? Helaas is deze niet meer verkrijgbaar.
Bestel hier de opvolger; de Pioneer DDJ-SB3

Pioneer DDJ-SB2 Controller review

De pluspunten

  • Heldere verlichting voor duidelijke knop-indicatie
  • Het design is strak en gebruiksvriendelijk
  • Snel schakelen tussen de decks
  • Ontzettend soepele en flexibele bediening
  • Compatibel met Serato DJ software

De minpunten

  • De Fade Filter is wat overbodig
  • Er zijn weinig effecten toe te voegen
Pioneer DDJ-SB2 controller

Een strak design voor gebruiksvriendelijke bediening

Een groot voordeel van de Pioneer DDJ-SB2 Controller is de gebruiksvriendelijkheid waarmee rekening is gehouden bij het design. Deze DJ-controller van Pioneer is echt gericht op startende en onervaren DJ’s waardoor het belangrijk is iedere knop eenvoudig en snel te kunnen vinden. Met de verschillende decks en het eenvoudig wisselen tussen de decks kan ieder niveau DJ’s overweg met deze controller.

Het strakke design zorgt ook voor een stoere uitstraling van de DJ-controller. Tijdens het testen en schrijven van deze review viel ons op dat de controller echt een lust voor het oog is. De look en feel van de decks zijn uitstekend en de soepele bediening geeft echt een betrouwbaar gevoel van kwaliteit. Wil je als startende DJ een coole controller aanschaffen die ook goed aanvoelt, maar niet te duur is? Dan is deze Pioneer DDJ-SB2 Controller echt een aanwinst voor jouw DJ-gear.

Pioneer DDJ-SB2 controller
Pioneer DDJ-SB2 controller

Beschikbaarheid en opvolging

De beschikbaarheid van de Pioneer DDJ-SB2 Controller is helaas een probleem. Bij veel winkels is dit model namelijk niet meer te koop. Maar niet getreurd, Pioneer heeft namelijk een opvolger op de markt gebracht. De Pioneer DDJ-SB3 Controller is de opvolger van het model uit deze review en is te koop via de onderstaande link.

Bestel hier de Pioneer DDJ-SB3

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *