Pioneer PLX-1000 review

Pioneer-DJ-PLX-1000 review

Pioneer PLX-1000 review

Misschien wel de meest populaire draaitafel van Pioneer: de PLX-1000. Deze Pioneer PLX-1000 draaitafel (turntable) is echt een aanwinst voor de DJ’s onder de muziekliefhebbers. Vinyl-liefhebbers blij, DJ’s blij en wij als muziekliefhebbers blij, toch? Laten we de draaitafel eens wat beter bekijken. Lees hier onze Pioneer PLX-1000 review!

De PLX-1000 ter ere van het 20-jarige DJ-jubileum

Pioneer was ten tijde van het uitbrengen van de PLX-1000 draaitafel 20 jaar actief in de DJ-industrie en vierde dat met deze prachtige turntable. Met respect kijkt Pioneer terug naar de 20-jarige aanloop naar dit moment, in de vorm van de Pioneer PLX-1000 draaitafel. Waar Pioneer er de laatste jaren enorm in is geslaagd om DJ-en toegankelijk te maken voor ieder niveau muziekliefhebbers. De digitalisering van de producten en het gevoel voor technologie is terug te vinden in de hele product-range van Pioneer.

De Pioneer PLX-1000 is echter net een ander verhaal. Met deze draaitafel komt het echte geluid van muziek weer terug in de producten van Pioneer, namelijk het geluid van vinyl. Komt het geluid van vinyl goed tot zijn recht met deze draaitafel? Lees het verder in de Pioneer PLX-1000 review onder de video.

Design en stevigheid

Met zo’n 13 kg is deze draaitafel niet echt licht te noemen. De draaitafel voelt daarom ontzettend goed en stevig aan. Dat is ook de bedoeling geweest van Pioneer. De PLX-1000 moet tegen een stootje kunnen en met de stevige bouw van de turntable is dat zeker gelukt. Daarnaast beschikt de Pioneer PLX-1000 draaitafel over maximale demping, wat ten goede komt van de vinyl-sound.

Verder is de PLX-1000 draaitafel vooral gebouwd voor het gebruik. Zo zijn er weinig unieke features te ontdekken aan deze draaitafel, maar is de knop voor het aanpassen van het toerental, de pitch-control schuif en start/stop-knop er wel mooi op gemonteerd. De LED-verlichting voor het scannen naar groeven is echter wel een prachtig onderdeel van de PLX-1000 turntable. Deze verlichting geeft de draaitafel direct een futuristische uitstraling.

Het design van de PLX-1000 is dus eigenlijk niet zo heel bijzonder. De LED-verlichting is wel nodig om de draaitafel aantrekkelijk voor het oog te maken. Bij de Pioneer PLX-1000 draait het vooral om de prestatie. De turntable is door Pioneer zo ontwikkeld dat het echt topprestaties kan leveren zonder poespas.

De Pioneer PLX-1000 in de praktijk

Allemaal erg leuk, die mogelijkheden op papier, maar hoe goed is de PLX-1000 draaitafel nou eigenlijk in de praktijk. De Pioneer PLX-1000 draaitafel maakt de specificaties meer dan waar. Deze turntable is echt een topper wanneer het gaat over de kwaliteit van vinyl. Het geluid is top en de turntable draait ook ontzettend prettig. Natuurlijk ben je afhankelijk van de gebruikte cartridge en de aangesloten installatie, toch is de draaitafel ontzettend makkelijk en prettig in gebruik. Ook de beginner zal zijn draai (letterlijk) makkelijk gaan vinden met de Pioneel PLX-1000 turntable.

Conclusie

Is de Pioneer PLX-1000 draaitafel na deze review aan te raden? Jazeker! De Pioneel PLX-1000 turntable is niet revolutionair of uniek in zijn soort, maar levert wel wat er verwacht wordt. Deze draaitafel van Pioneer is een uitstekende keuze voor je DJ-booth of huiskamer van de vinyl-liefhebber.

De Pioneer PLX-1000 kan je hier kopen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *