Sonos One smart speaker review

sonos one review

Sonos One smart speaker review

De Sonos One is een zeer compacte smart speaker dat echt wel wat aandacht mag krijgen. De smart speaker van Sonos is namelijk erg populair en in deze review beschrijven we hoe dat komt. Lees hier de Sonos One review om erachter te komen of deze smart speaker wat voor jou is.

De Sonos One geïntroduceerd

De Sonos One is de opvolger van de PLAY:1 speaker van het merk. Qua design is de One nagenoeg niet te onderscheiden van de PLAY:1 speaker. Toch is dit model compleet anders dan zijn voorganger. De Sonos One smart speaker beschikt namelijk over een aantal verbeterde functies wat het luisteren naar je favoriete muziek nog leuker maakt. Daarnaast is de Sonos One nu ook te bedienen met je eigen stem, namelijk middels stemcommando’s.

De pluspunten

  • Een eenvoudige bediening middels het touchpad
  • Te bedienen met stemcommando’s (gebruiksvriendelijkheid is top)
  • Snelle en overzichtelijke installatie
  • Eenvoudig muziek afspelen en afspeellijsten maken via de app
  • Hoge tonen en diepe bassen klinken erg goed

De minpunten

  • Bluetooth wordt niet ondersteund

Eenvoudige bediening via de app

Bij de Sonos One hoort de Sonos app. Hier kan je op latere momenten ook andere Sonos apparaten mee aansluiten. Je hoeft dus niet steeds een nieuwe app te downloaden per device dat je van het merk aanschaft. De installatie van de app staat duidelijk beschreven in de handleiding. Na de installatie is de bediening van je smart speaker ontzettend makkelijk. De koppeling met een streamingsdienst als Spotify is erg prettig en de gebruiksvriendelijkheid van de app is echt top. Sonos heeft hier duidelijk aandacht aan besteed.

Je hebt twee opties om je favoriete muziek te streamen, namelijk via de app of direct in je Spotify-lijst. Via de app zijn ook andere streamingsdiensten te koppelen, bijvoorbeeld Apple Music, Deezer en Tidal. Op deze manier is al je favoriete muziek direct voorhanden.

Activeer de speaker met je stem

Tegenwoordig zijn er meerdere merken met draadloze speakers die gebruik maken van stemcommando’s. De meest bekende spraak-gestuurde speakers zijn toch wel de Google Home en Google Nest (met scherm). Je hebt daarnaast nog veel meer slimme speakers die je kan verbinden met je apps. De slimme speakers zijn te bedienen met je stem en kunnen in verschillende ruimten met elkaar verbonden worden. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit de zolder het licht aanzetten voor de kelder.

Geluidskwaliteit van de Sonos One

In deze review hebben we natuurlijk ook nauwkeurig geluisterd naar de geluidskwaliteit van de Sonos Ons speaker. De 2 klasse D ingebouwde speakers leveren een synchroon geluid. Deze Sonos One levert een mooi diep bass-geluid, toch is het niet zo zuiver als dat van speakers van Harman Kardon. De hoge tonen en het bass-geluid dat te horen is uit deze speaker is echt wel goed te noemen voor het formaat van de compacte Sonos One. Natuurlijk zijn we van Sonos niet anders gewend.

Conclusie

Is de Sonos One smart speaker aan te raden om te gebruiken in jouw huis? Jazeker! Dit model van Sonos kunnen we in ieders huis aanraden. Met een goede gebruiksvriendelijkheid, uitstekende geluidskwaliteit en goede connectiviteit is deze Sonos One positief uit de review gekomen!

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *